Team Haderslev KFUM vedtægter.
§ 1 – Navn og hjemsted
Foreningens navn er Team Haderslev KFUM. Foreningens hjemsted er Haderslev Kommune.
§ 2 – Formål
Foreningen har l formål, at skabe gode rammer for udøvelsen af håndbold samt på anden måde, at virke for at fremme håndboldsporten på såvel bredde som eliteplan. Foreningen
tilslutter sig KFUM’s idrætsforbunds formålsparagraf.
§ 3 – Medlemskab
Som medlem kan optages enhver, som tilslutter sig foreningens formål. Medlemskab kan enten være aktivt eller passivt. Indmeldelse sker via foreningens tilmeldingssystem på hjemmesiden. Udmeldelse skal ske l foreningens kasserer. Spillercertifikat kan kun udleveres, såfremt man ikke er i kontingentrestance.
§ 4 – Kontingent
Kontingentsatser, herunder indbetalingsterminer og opkrævningsform fastsættes af bestyrelsen.
§ 5 – Eksklusion
Et medlem kan af bestyrelsen ekskluderes fra træning, konkurrence og i sidste ende foreningen, såfremt vedkommendes opførsel strider mod foreningens formål. Et medlem kan af bestyrelsen ekskluderes, såfremt vedkommende er i kontingentrestance.
§ 6 – Ordinær generalforsamling
Stk. 1. Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed. Den ordinære generalforsamling afholdes hvert år i juli kvartal.
Stk. 2. Stemmeret l generalforsamlingen har ak ve og passive medlemmer som er fyldt 16 år, bestyrelsesmedlemmer, udvalgsmedlemmer og trænere. Stemmeret for et barn udøves af en forælder eller værge. For at et passivt medlem kan opnå stemmeret forudsætter det, at vedkommende har været medlem i mindst 3 måneder umiddelbart forud for generalforsamlingen. Stemmeret kan kun udøves ved fysisk fremmøde og hver person kan kun have en stemme. Medlemmer i kontingentrestance har ingen stemmeret.
Stk. 3. Generalforsamlingen indkaldes med 4 ugers varsel ved bekendtgørelse på hjemmesiden og/eller foreningens Facebook-side/lignende sociale medier.
Stk. 4. Forslag som ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling skal være indsendt skriligt l formanden senest 2 uger før generalforsamlingens afholdelse. Indkomne forslag vises på hjemmesiden og/eller foreningens Facebook-side/lignende sociale medier senest 1 uge før den ordinære generalforsamling.
Stk. 5. Generalforsamlingen er beslutningsdygtig uanset det fremmødte antal.
Stk. 6. Generalforsamlingen vælger en dirigent, som ikke må være medlem af bestyrelsen. Beslutninger træffes ved simpelt stemmeflertal. Dog kræves vedtægtsændringer og foreningens opløsning kvalificeret majoritet jf. § 14 og 15. Der stemmes ved håndsoprækning. Såfremt et stemmeberettiget medlem ønsker skriftlig afstemning skal dee respekteres. Ved skriftlig afstemning vælges 2 stemmetællere blandt medlemmerne.
Stk. 7. Valgbar l bestyrelsen er alle der bakker op om foreningens formål og ønsker at lade sig vælge l bestyrelsen.
Stk. 8. Referat fra generalforsamlingen underskrives af referent, dirigent og alle bestyrelsesmedlemmer.
§7. Dagsorden.
Dagsorden for den ordinære generalforsamling skal mindst omfatte følgende punkter:
1. Valg af dirigent og referent
2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år
3. Forelæggelse af det reviderede regnskab for det forløbne år l godkendelse.
4. Behandling af indkomne forslag
5. Valg af bestyrelsesmedlemmer
6. Valg af 2 suppleanter l bestyrelsen
7. Valg af 1 regnskabskyndig revisor
8. Eventuelt
§ 8 – Digital generalforsamling.
Bestyrelsen kan beslute, at der kan afholdes en digital generalforsamling. Beslutningen kan alene træffes, såfremt en fysisk generalforsamling ikke kan afholdes som følge af force majeure, herunder ved myndighedspåbud.
§ 9 – Ekstraordinær generalforsamling
Ekstraordinær generalforsamling kan l enhver d indkaldes af bestyrelsen og skal indkaldes, når mindst en femtedel af foreningens stemmeberettigede medlemmer skriftligt overfor bestyrelsen fremsætter ønske herom, med en angivelse af emne, som ønskes behandlet. Generalforsamlingen skal aoldes senest 4 uger eer begæringens modtagelse. For så vidt angår krav l indkaldelsen, mødets ledelse, afstemning m.m. gælder de samme bestemmelser som for den ordinære generalforsamling. Dog skal indkaldelsen kun ske 2 uger før.
§ 10 – Foreningens ledelse
Stk. 1. Bestyrelsen er foreningens daglige ledelse og repræsenterer foreningen i alle forhold. Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden.
Stk. 2. Bestyrelsen kan nedsætte udvalg l varetagelse af løbende eller enkeltstående opgaver. Rammerne for og kompetencerne i de enkelte udvalgt defineres af bestyrelsen ved nedsættelsen.
Stk. 3. Bestyrelsen består af en formand, en kasserer og 3-5 medlemmer, der vælges for to år ad gangen på den ordinære generalforsamling. (2-4 i lige år og 2-4 i ulige år afhængig af bestyrelsens medlemsantal.) Bestyrelsen kan internt konstituere sig i henhold l foreningens vedtægter, drift og forretningsorden.
Stk. 4. Der vælges 2 suppleanter for bestyrelsen for 1 år ad gangen. Den ene er på valg i lige år – den anden i ulige år.
Stk. 5. De af bestyrelsen vedtagne beslutninger og foretagne handlinger forpligter foreningen i henhold l vedtægterne.
Stk. 6 Bestyrelsen træffer beslutninger eer simpelt stemmeflertal, hvilket kræver at over halvdelen af bestyrelsen stemmer for. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme afgørende.
Stk. 7. Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden. Over bestyrelsens forhandlinger føres en protokol.
§ 11 – Tegningsret
Foreningen tegnes af formanden sammen med et bestyrelsesmedlem eller af det antal bestyrelsesmedlemmer som repræsenterer et flertal i den samlede bestyrelse. Ved køb, salg og pantsætning af fast ejendom samt ved lånoptagelsen tegnes foreningen af den samlede bestyrelsen.
Bestyrelsen kan meddele et udvalg eller en person fuldmagt l at foretage dispositioner på vegne af foreningen.
§ 12 – Regnskab
Foreningens regnskabsår er 1. juli l 30. juni. Driftsregnskab og status forelægges den ordinære generalforsamling l godkendelse og skal være forsynet med revisorens påtegning og underskrift samt være underskrevet af hele bestyrelsen. Det reviderede driftsregnskab og status kan rekvireres ved kassereren 8 dage før generalforsamlingen.
§ 13 – Revision
På den ordinære generalforsamling vælges for et år ad gangen 1 regnskabskyndig revisor. Revisoren skal hvert år gennemgå det samlede regnskab og påse, at beholdningerne er tilstede. Revisionsformen er regnskabsmæssig revision, og driftsregnskab og status forsynes med en påtegning. Revisoren har til enhver tid adgang til at efterse regnskab og beholdninger.
§ 14 – Vedtægtsændringer
Ændring af vedtægterne kan ske på enhver generalforsamling, når mindst 2/3 af de afgivne stemmer er for forslaget.
§ 15 – Foreningens opløsning
Bestemmelse om foreningens opløsning kan kun foretages på en i dee øjemed særlig indkaldt ekstraordinær generalforsamling. For at denne er beslutningsdygtig kræves, at mindst 2/3 af foreningens stemmeberettigede medlemmer er tilstede. Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling 28. august 2023 For at forslaget kan vedtages, kræves at 2/3 af de afgivne stemmer er for forslaget. Opnås et sådant flertal på en generalforsamling, der ikke er beslutningsdygtige, indkaldes l en ny generalforsamling, hvor beslutning kan træffes med ovennævnte stemmeflertal, uanset hvilket antal stemmeberettigede medlemmer der er l stede. I tilfælde af opløsning tilfalder foreningens formue KFUM’s Idrætsforbund.
§ 16 – Hæftelse
Foreningens medlemmer og bestyrelsesmedlemmer hæfter ikke personligt for de af foreningen indgåede forpligtelser. Det er alene foreningen, som hæfter med dens respektive formue.
Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling 28. august 2023