top of page

Acerca de


Beskrivelse af opgaven som dommerbordsvagt i Team Haderslev KFUM

 

Som dommerbords vagt skal man holde styr på holdkort og styre dommerbordet under kampe.
Du skal opfatte dig selv som dommerens forlængede arm, ved det at du skal starte tiden når dommeren beder om det, påføre mål når dommeren fløjter for det, og stoppe tiden, når det er det dommeren beder om det. Endvidere er det dig der giver signal, når tiden er gået, ved halvleg eller kamp slut.
Du skal også holde øje med at udskiftningerne foregår korrekt. Dette gælder at udskiftninger sker indenfor det areal der er afsat til dette, samt at der kun sker udskiftninger, når holdet er i boldbesiddelse. Hvis du oplever uregelmæssigheder på disse områder skal du med det samme trykke på hornet, hvorefter dommeren signalerer at tiden skal stoppes, og du stopper den. Når du fortæller dommeren hvad der er sket, vil han altid give det hold der har forbrudt sig, en 2 minutters udvisning.
Hvis der opstår situationer hvor tiden eksempelvis tiden ikke går, der er kludder i målregnskabet, eller andre uregelmæssigheder, er det vigtigt at du med det samme trykker på hornet, stopper tiden på dommerens anvisning, og får rettet tingene op, i samråd med dommeren.
Husk at signaler til dommeren at du er klar. Dette gælder når tiden skal startes, eller der skal giver 2 minutter. Dette gøres ved at gøre det samme tegn, som dommeren laver.
Der ligger en introduktion på dommerbordet om hvordan det virker, hvis der opstår problemer kan de fleste trænere finde ud af at styre det.  De vil gerne hjælpe med at få det i gang.


Holdkort

  • Man skal holde styr på at holdkortet er udfyldt af begge hold til kamp start.

  • Tjekke om et af holdene spiller ulovligt (årgangene er de rigtige).

  • Have styr på at alle kortene kan samles sammen efter sidste kamp og ligges i kuvert til shf.

  • Husk at får skrevet resultatet på kortet og dommerens underskrift.

Dommerbord

  • Dommerbordet skal være neutralt.

  • Som vagt skal man holde styr på scoringer (til begge hold).

  • Have styr på 2 minutters. Give det ramte hold lov til at sætte en mand ind, efter 2 min.

  •  Ved spil stop skal tiden stoppes.

  • Når kampen er slut, er det vigtigt at du ikke sletter måltavlen, før dommeren har noteret resultatet på holdkortet og dommersedlen.

Go vagt..

 

Med sportslig hilsen

Bestyrelsen

bottom of page